De reizende lerares

Hi! Ik ben Linde, een reizende lerares en ik vind het ontzettend leuk om een blog voor Juf Larissa te mogen schrijven. We werken namelijk allebei in het onderwijs en zijn beide dol op reizen, dat schept direct een band! We hebben elkaar via Instagram leren kennen en hebben dagelijks erg fijn contact samen. Daarnaast hebben we in juni 2022 allebei (precies één week na elkaar) een dochter gekregen, dus we kletsen volop samen over van alles en nog wat, heel gezellig!  

De reizende lerares

Samen met Leon en onze dochter Ise ga ik zo vaak als mogelijk op vakantie en dat betekent mits mogelijk elke vakantie. Ik maak als juf dus goed gebruik van mijn vakantieweken. Ik hoor je wellicht denken; altijd zoveel vakantie die leraren… Wil je dat ook? Kom dan in het onderwijs werken! 😊

Het onderwijs is echt een prachtig vak. Werken met kinderen vind ik leuk, omdat ze (meestal) zichzelf zijn. Ze floepen eruit wat ze denken wat leidt tot hilarische situaties. Ik hou ervan! Je kan de kinderen als leerkracht zoveel meegeven! Ik ben onwijs trots als ze iedere keer weer iets nieuws hebben geleerd en als ze zich prettig voelen in de klas. Maar ik ben ook eerlijk… ik vind het soms best pittig en ik ben blij dat ik parttime werk.

De reizende lerares

Onderwijs is voor mijn gevoel de laatste jaren steeds meer dan alleen lesgeven en lesgeven vind ik juist het leukste om te doen. Het zijn de administratieve dingen die mij tegenvallen. Deze taken kosten mij na schooltijd de meeste tijd, terwijl ik juist graag bezig zou willen zijn met de lesstof en de aandacht die de kinderen nodig hebben. Desalniettemin sta ik iedere dag vrolijk op, wetende dat je een uur later weer lieve snoetjes voor je hebt zitten. Ook al tel ik iedere keer toch weer af naar een volgende vakantie, want…

De reizende lerares

samen met Leon heb ik al meer dan 40 laden bezocht en we kunnen er geen genoeg van krijgen. Los van het feit dat de plekken die je bezoekt meestal prachtig zijn, leer je ook een hoop van reizen! Zo ook ons kleine meisje, zo leuk om te zien! Wij zijn echte zonvakantie mensen, dus we zoeken voornamelijk het warme weer op als we op reis gaan. De afgelopen jaren hebben we met onze dochter Curaçao, Tenerife, Zakynthos en Dubai bezocht.  Dit jaar wordt hier in ieder geval ook Albanië aan toegevoegd. Allemaal prachtige, maar totaal verschillende bestemmingen.

We delen al onze tips op Instagram en we schrijven erover op onze blog. We willen je inspireren om er net als wij op uit te trekken. Niet alleen aan de andere kant van de wereld, maar ook dichtbij in ons kikkerlandje. Naast onze vakanties zijn we ook dol op nachtjes weg. We zoeken de leukste accommodaties en komen op unieke plekjes. We maken er eigenlijk een soort sport van om de meest unieke plekjes te zoeken. Ben je nieuwsgierig? Bezoek onze pagina dan!

Hopelijk tot snel! Liefs Linde

Dit verhaal is geschreven door Linde, een reizende lerares die graag haar tips deelt. Linde heeft een eigen website, www.lindeontdekt.nl en neem vooral een kijkje op haar Instagram: lindeontdekt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *