Onze speelhoek

Regelmatig krijg ik vragen over onze speelhoek. Waar het speelkleed vandaan komt? Wat voor speelgoed in de kast staan? Of ik een foto wil delen van de aankleding?

onze speelhoek 1.0

Onze dochter was bijna 7 maanden oud toen onze verbouwing beneden klaar was. Waar we tijdens de verbouwing woonden? Boven! We hebben 14 maanden op onze bovenverdieping gewoond. Dit was prima te doen. Maar wat was het fijn om weer een ”normale” keuken en grote woonkamer te hebben. Vooral meer ruimte. Zelf had ik als kind een speelhoek thuis. Een hoekje waar je uren kon spelen, knutselen en schrijven. Een hoekje speciaal voor jou. Dit wilde ik ook heel graag voor onze dochter en toen wij beneden gingen wonen, kregen we daar ook de ruimte voor.

Via Instagram en Pinterest had ik allerlei leuke dingen voorbij zien komen. Een speelkleed en een speeltent. Inmiddels was er speelgoed genoeg! En iets wat ik heel, heel graag wilde in onze speelhoek was een open kast. Een open kast waar onze dochter zelf het speelgoed uit kan pakken en terug leggen. Misschien zullen sommigen nu aan Montessori onderwijs of idealen denken.

Wat mij vooral aanspreekt aan een open kast in een speelhoek is dat kinderen zelf kunnen kiezen, omdat ze bij het speelgoed en de materialen kunnen. Alles is te zien wat overzicht en rust geeft. Ook weten ze waar alles staat. Na uren zoeken ben ik uitgekomen op de open kast van Manine Montessori. Twee planken waar speelgoed kan staan en op de bovenkant van de kast kan deze juf los met thema’s, want ik ben stiekem thuis ook een beetje juf. Een juf die in de klas en thuis losgaat met thema’s. Ik kan heel erg genieten van het aanpassen van onze speelhoek. Is het herfst? Dan gaan we los met blaadjes! Is het winter? Dan komen de prentenboeken over de winter op de kast te staan en hang ik sneeuwballen op.

In samenwerking met Manine Montessori met ik jullie een korting geven op alle mooie materialen en speelgoed van haar! De kortingcode LARISSA10 is geldig om alles!

* Alles wat je op de foto’s ziet, is zelf betaald en gekocht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *